Årets Dans 2017

Sæt fantasien fri med ’Årets Dans 2017 – Ønskelandet’

Dansehallerne og Ta’ fat om dansen præsenterer ‘Årets Dans 2017 – Ønskelandet’.

’Årets Dans 2017 – Ønskelandet’ handler om at sætte fantasien fri, tage en ven i hånden og tage på en drømmerejse til forunderlige fantasiverdener. Alle kan være med, og på den helt nye Årets Dans 2017-film ovenfor kan du lade dig inspirere af de forskellige fantasilande, børnene dumper ned i – mens du på instruktionsfilmen (link) kan lære dansen trin for trin.

Koreografien til ’Årets Dans 2017 – Ønskelandet’ er skabt af Esther Haugegaard og Mette Møller Overgaard, mens den iørefaldende musik er skabt af Alberte Winding, Jan Rørdam og Andreas Fuglebæk. Både instruktionsfilmen og den poetiske inspirationsfilm er skabt af Maia Elisabeth Sørensen.

Tusindvis af børn danser med

’Årets Dans 2017 – Ønskelandet’ er primært målrettet børn mellem 5 og 12 år, men også større børn og voksne kan danse med.

Allerede den 20. januar 2017 vil tusindvis af børn i Region Midtjylland danse Årets Dans 2017. Dansehallerne har nemlig indgået et samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, som står bag musikken til Årets Dans 2017 og har bedt sangerinden Alberte Winding og musikerne Jan Rørdam og Andreas Fuglebæk om at skrive sangen ’Ønskelandet’. Sangen danner nu ramme om ’Årets Dans 2017 – Ønskelandet’, og snart vil tusindvis af børn i de 19 midtjyske kommuner danse Årets Dans 2017 som led i den unikke Børneåbning af kulturbyåret den 20. januar.

Derefter går det løs i resten af landet, hvor Årets Dans 2017 vil blive danset i skoler, børnehaver og til events resten af året.

Kunsten er livsvigtig for børn

Dansehallerne har stået bag Årets Dans siden 2008, og de seneste to år har den været en del af det landsdækkende danseprojekt ”Ta’ fat om dansen”.

I 2016 var Årets Dans specielt rettet mod arbejdspladser. I 2017 er den for første gang specielt målrettet børn, for dans kan – lige som andre former for kunst – være med til at forme dem som mennesker.

– Børns verdensbillede skabes i mødet mellem det indre og det ydre, den verden som de lever i. Hvis vi ønsker, at vores børn skal vokse op som stærke, kreative og modige mennesker, er det essentielt, at vi giver dem forudsætningerne for at kunne sammenflette virkeligheden med drømme og visioner – og skabe en spændende hverdag for dem, der inspirerer til, at de vil mere og videre, udtaler Dansehallernes direktør og kunstneriske leder Efva Lilja.

– I denne proces er kunsten livsvigtig! Naturligvis skal vore børn have mulighed for at danse selv og tage del i, hvad dansekunsten kan tilbyde. Årets Dans er en måde at gøre netop dette, fastslår hun.

De to Årets Dans-koreografer har været begejstrede for opgaven:

– Børns ønsker og drømme er i høj grad noget af det, som vi koreografer og formidlere beskæftiger os med i vores daglige arbejde, og noget, vi selv bestræber os på at blive ved med. Derfor er vi utrolig glade for at have arbejdet med Årets Dans 2017, og nu glæder vi os bare til, at koreografien skal ud og have sit eget liv blandt tusindvis af børn rundt om i landet, siger Mette Møller Overgaard, og Esther Haugegaard fortsætter:

– Med Årets Dans 2017 har vi skabt et rum, hvor børn igennem kreativ, moderne dans, træder ind i et poetisk og kreativt landskab, dér hvor musikken og dansen mødes.

Har du lyst til at danse med, kan du lære dansen via denne instruktionsvideo.

Film Release

Film Release

Nu kan du se Maia Elisabeth Sørensens dansedokumentar, der går tæt på tre helt a... Læs mere

Eventyrlig drømmedans fra Fyn

Eventyrlig drømmedans fra Fyn

Dansefyrtårn Fyn står bag den poetiske lille dansefilm, der er en optakt til den... Læs mere

Dans har helt særlige sociale og pædagogiske egenskaber – siger ny forskning

Dans har helt særlige sociale og pædagogiske egenskaber – siger ny forskning

Ta’ fat om dansen er udkommet med tre forskningsrapporter, der undersøger, hvad ... Læs mere

Årets dans MIDT i Ønskelandet

Årets dans MIDT i Ønskelandet

Et sted mellem 5-600 børn deltog i Holstebro Kommunes festlige åbning af Århus 2... Læs mere