Dans i skolen

Den nye folkeskolereform stiller krav om mindst 45 minutters bevægelse til eleverne hver dag. En af måderne, man kan opfylde reformens krav, og samtidig få et smil på læben, er at integrere dans i skoledagen. Dans er således et godt alternativ til idrætstimerne, lige som dans kan integreres i stort set alle andre fag.

Dans i skolen er derfor et indspark til den nye helhedsskole og skal bidrage til at skabe nye typer læringsrum, mere bevægelse i hverdagen og etablere samarbejde med kulturlivet.

Dans i skolen er ugentlig undervisning i dans i kortere eller længere forløb. Målet er, at æstetiske processer med dans skal være med til at udvikle og nuancere den enkelte elevs udtryksmuligheder.

Dans i skolen skal åbne for en bredere kropslig forståelse på en anden måde end andre idrætsformer samt bidrage til positive inkluderende fællesskaber i skolehverdagen.

“I den ene klasse er der en gruppe drenge, som dominerer og har en negativ indstilling til skolen. Klassen har derfor ikke været gode til at gøre noget i fællesskab. Men det at klassen lavede noget andet og noget, de syntes var sejt, gjorde en stor forskel. De var mere med og mere orienterede mod fællesskabet og viste sig frem på en positiv måde. På den måde har projektet klart øget fællesskabet i klasserne.”
(Lærer som har gennemført Dans i skolen)

Film Release

Film Release

Nu kan du se Maia Elisabeth Sørensens dansedokumentar, der går tæt på tre helt a... Læs mere

Det kribler stadig

Det kribler stadig

Dansefyrtårn Kbh/Brøndby kører I ugerne 35 – 37 forløb med Biologien danser, hvo... Læs mere

Psst! skal du med til konference?

Psst! skal du med til konference?

Den 30. – 31. maj er der konference i Dansehallerne – du kan stadig ... Læs mere

Bliv klogere på dansens potentiale – kom med til konference

Bliv klogere på dansens potentiale – kom med til konference

Dansehallerne holder en to-dages konference 30. – 31. maj 2017 Konferencerne han... Læs mere