Dans med din nabo

I programmet “Dans med din nabo” mødes mennesker i dans for sammen med en professionel danser at skabe en forestilling. Hermed skabes nye fællesskaber mellem mennesker af enhver slags med dans som det centrale omdrejningspunkt.

“Dans med din nabo” vil gen-introducere den rolle, som forsamlingshuset før i tiden har spillet. Her samledes man om forskellige aktiviteter, fordi man havde brug for at mødes med andre mennesker, og fordi det nu engang var i det område, man boede.

“Dans med din nabo”-programmet vil arbejde med nabo-begrebet som et både synligt og tilstedeværende samlingspunkt lokalt og virtuelt.

“Dans med din nabo”-programmets mål er skabe møder mellem mennesker på tværs af generationer, kulturer, etnicitet, fysisk formåen og social status.

Endelig skal “Dans med din nabo” skabe initiativ til, at der lokalt kan etableres danseaktiviteter, som samler forskellige borgere, og at der dermed gives mulighed for fysisk aktivitet og kreativitet i et dansende fællesskab.

“Dans med din nabo rulles ud fire forskellige steder pr. år, så der over en 3-årig periode afvikles 12 forskellige forløb. Tanken er, at disse danseforløb af en uges varighed finder sted I forsamlingshuse. Svendborg har 20 forsamlingshuse, som ligger spredt i kommunen og med meget forskellige opland. Kommunen har løbende iværksat forskellige kulturelle aktiviteter i forsamlingshusene for at skabe mere liv og flere tilbud i lokalområderne. Med “Dans med din nabo” forløbene vil vi få en ny målgruppe og en ny aktivitet i forsamlingshusene.”
(Dansefyrtårn Fyn om “Dans med din nabo”)

Film Release

Film Release

Nu kan du se Maia Elisabeth Sørensens dansedokumentar, der går tæt på tre helt a... Læs mere

Se den nye video om dans-din-nabo forestilling i Svendborg

Se den nye video om dans-din-nabo forestilling i Svendborg

Nu kan du se eller gense forestillingen Se byens krop, der havde premiere i Sven... Læs mere

ROK åbner døre i berygtet kvarter i Korsør

ROK åbner døre i berygtet kvarter i Korsør

Hvad går de og laver på Motalavej i Korsør, hvor mange forskellige nationalitete... Læs mere

Hvad drømmer du om?

Hvad drømmer du om?

Community-dance forestillingen OPGANG har haft UR-premiere i Dansekapellet ... Læs mere