Dans i skolen

Dansefyrtårn Fyn vil bidrage til at præsentere dans som kunstnerisk aktivitet i skolen på lige fod med andre kulturelle udtryk.

Alle skoleelever i 1.-3. klasse på skolerne i Faaborg-Midtfyn Kommune skal således deltage i et danseforløb som indeholder flere forskellige vinkler på dans. I løbet af den tre-årige projektperiode betyder det, at 1.800 børn kommer til at møde dans i skolen.

Skoleeleverne skal blandt andet deltage i workshops med professionelle dansere og opleve en danseforestilling i skoletiden, og så får de mulighed for at invitere deres mor og far med til en familieforestilling, hvor dansens forskellige udtryksformer er i fokus.

Dans i skolen bliver en del af Den Kulturelle Rygsæk til alle skolebørn i Faaborg-Midtfyn, hvor eleverne modtager undervisning med fokus på en hel række forskellige kunstarter.

Professionelle dansere fra Dansefyrtårn Fyns danseteam skal desuden undervise skolelærerne på danseworkshops, så lærerne selv kan bidrage til at understøtte indsatsen og bruge dansen mere i den daglige undervisning på skolerne.

Indsatsen i skolerne skal også gøre eleverne opmærksomme på de foreninger og institutioner, der tilbyder danseaktiviteter i fritiden, så det er muligt for børnene at danse mere, hvis de bliver fanget af dans i skolen.

For yderligere oplysninger om “Dans i skolen” hos Dansefyrtårn Fyn kontakt:

Kulturkonsulent
Hasse Winther
72 53 20 69
hassw@fmk.dk