Vejfester

Dansefyrtårn Fyn har i sensommeren 2016 afviklet otte vejfester i Svendborg Kommune som en del af “Dans med din nabo” programmet.

Der er blevet danset igennem på vejene i Svendborg Kommune her i sensommeren. Otte veje i Svendborg Kommune har således haft nogle helt ekstraordinært festlige vejfester i august og september. Fælles for dem er, at de var været heldige at vinde en af de Vejfester under “Ta’ fat om dansen” projektet, som Dansefyrtårn Fyn udbød som en del af deres “Dans med din nabo” program.

Før sommerferien gennemførte Dansefyrtårn Fyn en række åbne, rekrutteringsevents i det offentlige rum, hvorefter man som vej kunne melde sig til at vinde tre timers danseundervisning med professionelle dansere med musik og DJ leveret i samarbejde med den lokale radiostation Diablo.

– Vejfesterne blev gennemført med flot tilslutning, højt humør og godt sensommervejr. De enkelte veje kunne vælge undervisning i stilarterne salsa, merengue, samba, swing, lindy hop, hip-hop og vogue. Og især salsa har været populært, fortæller kulturkonsulent Birgitte Skriver Møller fra Svendborg Kommunne.

De otte heldige veje har selv stået for at arrangere alt omkring festerne og skabe lokal opmærksomhed om arrangementerne.

“Dans med din nabo” i Svendborg Kommune, koordineres af koreograf Sofie Christiansen fra sART Danseteater.

– Sofie vil med Vejfesterne være med til at sprede budskabet om, hvad dans kan gøre ved mennesker . for eksempel understøtte fællesskabet i et nabolag. Hendes tilgang til undervisningen har været at dans er bevægelse, inspiration, livsglæde, og at alle kan være med, siger Birgitte Skriver Møller.

Dansefyrtårn Fyn håber, at Vejfesterne har skabt en interesse for at danse mere. “Dans med din nabo” byder nemlig op til en slutfest, hvor alle vejene kan mødes til en fælles dansefest. Det sker på Kammerateriet i Svendborg den 24. september.

Og når Dansefyrtårn Fyn og “Dans med din nabo” i 2017 går i gang med et afsluttende forestillingsprojekt, bliver det forhåbentlig til et gensyn med og involvering af danseglade naboer fra Vejfesterne.