Unge på vej

“Unge på vej” i Dansefyrtårn ROK har fået navnet ROK Dansekompagni og er målrettet unge mellem 13 og 18 år.

Overordnet
ROK Dansekompagni er et kompagni for unge, der er interesserede i at danse hver uge og sammen med en koreograf lave små og store visninger på forskellige scener i region Sjælland men ind i mellem også på teatre i fx København.

Der er tre dansehold, der hver især træner og skaber egne dansekoreografier i henholdsvis Roskilde, Kalundborg og i Nykøbing Sj. Deltagerne undervises af erfarne dansekunstnere, deltager i særlige night og week camps, skaber koreografier sammen med professionelle koreografer og ser aktuelle danseforestillinger.

Aaben Dans lægger scene til en større slutproduktion, der skal på turné i hele regionen.

Læs mere om ROK Dansekompagni her

2015-2017
Dansefyrtårn ROK har valgt at tænke ROK Dansekompagni og den store forestilling som to forskellige opgaver. Det har vist sig, at flere af de unge dansere helst bare vil træne og opbygge et fællesskab – ikke nødvendigvis skabe forestillinger. Vi er glade for denne udmelding, og det gør, at vi så småt begynder på særskilte auditions på vores professionelle forestilling i samarbejde med Aaben Dans til foråret 2016.

Koreografen bliver Hendrik Lebon, der har skabt forestillinger for unge i Belgien. Hendriks største virke indtil videre er dog, at han er engageret i det verdenskendte kompagni C de la B (http://m.lesballetscdela.be/en/projects/productions/en-avant-marche/biographies/hendrik-lebon/).

Forestillingens arbejdstitel er lige nu: “What do YOU think ?”

På ugeholdene følger vi fortsat de ugentlige træninger, om end vi er begyndt en ny strategi:

Roskilde: Mandage klokken 17.00-19.00
Kalundborg: Onsdage klokken 17.45-19.45
Nykøbing Sjælland: Onsdage klokken 16.00-18.00

Det lokale tilhørsforhold
Det har vist sig at være afgørende, at de enkelte hold ikke ser ud til at blive “styret” af Dansefyrtårn ROK dansefyrtårn, for det er umuligt at gøre sig ordentligt synlig i lokalområderne Dansefyrtårnet er en virtuel størrelse, og de unge har i stedet brug for et ordentligt godt gammeldags tilhørsforhold.

Så i stedet samarbejder Dansefyrtårn ROK med alle tænkelige lokale aktører, således at de unge føler sig trygge og mere “set”. Dansefyrtårnet arbejder også med at synliggøre og lave PR, som man taler ind i det lokale design.

Dansefyrtårn ROK er desuden begyndt at have månedlige møder med de lokale i kommunerne, idet det har vist sig, at selvdansefyrtårnets samarbejdspartnere synes, at ROK er en svær størrelse. Men når de har været på besøg og boostet et projekt, så får de dem “med”.

Night camps
Dansefyrtårn ROK har planlagt at afholde fire night camps i sæson 14/15 og fire i sæson 15/16.
Dansefyrtårnet er i øjeblikket lidt bagud, da man kun har afholdt de første to i Ringsted og Slagelse i foråret 2015.
Den tredje night camp bliver i Roskilde den 13. november, og der er allerede flere på vej. Holbæk, Kalundborg og Odsherred har således budt ind, og datoer er undervejs.
Dansefyrtårn ROK vil også her forsøge at skabe synergi og arrangere disse camps samtidig med, at der er enten ungetræning eller dans i skolerne. Det er igen essentielt at dansen foregår flere steder samtidig – det skaber mere resonans i området og dermed forankring for fremtidige tiltag.
Dermed mangler Dansefyrtårn ROk blot Sorø Kommune og Lejre kommune. Her skal man ud og holde møde i løbet af efteråret 2015, og regner så med at få dem med i foråret 2016.

Week camps
Dansefyrtårn ROk har besluttet at lade week camps direkte indgå i den samlede plan for den store forestilling. Planen herfor er indtil videre:

April 2016 – Auditions
Juli 2016 – Week camp
Efterårsferie 2016 – Week camp
Vinterferie 2017 – Week camp

Hertil kommer diverse weekendtræninger fra efteråret 2016 og frem til premieren i februar/marts 2017. Premieren ligger lige nu den 26. februar 2017 på Laboratoriet, Musicon.