Om Dansefyrtårn Midt

Vi er tre samarbejdspartnere i Dansefyrtårn Midt, som de næste år skal få gang i dansen:

● Lemvig Kommune
● Holstebro Kommune og Balletskolen i Holstebro
● Horsens Musikskole

Vi har et dygtigt danseteam ansat, og Lemvig Kommune, Horsens Musikskole og Balletskolen i Holstebro er de tre stærke bagmænd og -kvinder. Vores mission er at brede dansen ud i de tre kommuner og understøtte en forankring af dansen, så et stort antal byer og mennesker får et tilbud om dans – også meget gerne om fem år.

PROGRAMMER
I løbet af de næste tre år afvikler vi alle “Ta’ fat om dansens” fire programmer:

2014/2015
● Lemvig: “Dans i skolen” og “Årets dans”
● Horsens: “Dans i skolen”
● Holstebro: “Dans i skolen” og “Unge på vej”

2015/2016
● Lemvig: “Dans i skolen” og “Årets dans”
● Horsens: “Dans i skolen” og “Unge på vej”
● Holstebro: “Dans i skolen” og “Unge på vej”

2016/2017
● Lemvig: “Dans med din nabo” og “Årets dans”
● Horsens: “Dans i skolen”
● Holstebro: “Dans i skolen”, “Unge på vej”, “Dans med din nabo” og “Årets dans”

VISION
Det vigtigste for os er at vise, at dans skaber glæde.

Ved at komme ud til så mange forskellige grupper af mennesker fra børnehave til plejehjem, fra virksomheden til gågaden vil vi forsøge at udbrede dansen, så så mange som muligt får mulighed for at være med.

Vores danseteam er meget kompetent, så undervisningen er på et højt niveau, og de kan – med deres evner og gå-på-mod – få alle med, for ”alle kan danse”.

Succes? Det er det, når man går fra et af projekterne og har smil på læben, sved på panden og har lyst til mere dans.

KONTAKTPERSONER

Hjemmeside - Kim 02
Kim Bech
, souschef på Balletskolen i Holstebro og hovedkoordinator for Dansefyrtårn Midt
Den 1. august 2014 startede jeg på Balletskolen, hvor dagen er fyldt med dans – både ballet og moderne dans. Jeg selv er opvokset med musik og børn og unge. Derfor havnede jeg her. Balletskolen er et fyrtårn i sig selv, hvor børn og unge kommer fra hele det vestjyske for at dyrke deres dans – et fantastisk kreativt miljø. Nu glæder jeg mig til de næste tre års projekter, hvor vi skal brede dansen ud til mange forskellige mennesker.

Knud Mortensen  (Foto: Rasmus Baaner)
Knud Mortensen, Horsens Musikskole
Knud er forankret i musikken – såvel personligt som mht. uddannelse og arbejde. Er som afdelingsleder en del af ledelsen på Horsens Musikskole, hvor Knuds ansvarsområder er samarbejdet med folkeskolen (Musik Til Alle), det rytmiske område, Balletskolen i Horsens og Ta’ fat om dansen. Gennem et mangeårigt samarbejde med folkeskolen har Horsens Musikskole markeret sig på landkortet. I forbindelse med “Ta’ fat om dansen” skal musikken byttes ud med dans, hvilket er en fin lejlighed til at få set det hele lidt efter i sømmene og helt sikkert at få udviklet nye indgange og idéer.

 

 

Foto_amanda

 

 

 

Amanda Christensen, Kulturkonsulent Lemvig Kommune

Amanda er som kulturkonsulent forankret i Familie- og Kultursekretariatet i Lemvig Kommune. Som kulturkonsulent står Amanda for samarbejdet mellem kommunen og de kulturelle institutioner, aktører og ildsjæle. Dansen kom i 2013 til Lemvig med projekt Dance Attack som fik flere tusinde børn i bevægelse. Som partner i Dansefyrtårn Midt arbejder Lemvig Kommune i særlig grad med skolerne som indsatsområde og på at skabe varige danseaktiviteter og danselyst i kommunen.

 

Partnere i Dansefyrtårn Midt