Cirkelbroen blev indviet med dans

Fire professionelle dansere fra ”Ta’ fat om dansen” fik publikum med på ”Årets dans”, da den nye Cirkelbro i København blev indviet.

Det blev en ren festdag, da den nye Cirkelbro i København den 22. august omsider svingede på plads og blev åbnet for publikum.

Omkring 7.000 glade københavnere var mødt op, og indvielsen udviklede sig til en hel lille havnefest med boder og optræden på scenen.

Her kunne man blandt andet opleve fire professionelle dansere fra ”Ta’ fat om dansen” projektet.

– Lige som den bro, vi indvier her i dag, bygger Dansehallerne via dansen bro mellem forskellige grupper af mennesker og skaber sammenhængskraft, følelser og oplevelser, indledte Michael Madsen fra ”Ta’ fat om dansen”.

Derefter overlod han scenen til Lars Bjørn, Thomas Nørskov, Lasse Høeg von Essen og Esther Haugegaard. De fire dansere gav en kort introduktion til ”Årets dans 2015”, hvorefter de fik omkring 100 publikummer med på at danse den i fællesskab.

Cirkelbroen er tegnet af kunstneren Olafur Eliasson og er en gave til Københavns Kommune fra Nordea-fonden, som også har støttet ”Ta’ fat om dansen” projektet med 20,5 millioner kroner.

Olafur Eliasson var også til stede ved indvielsen, hvor han glædede sig over, at hans værk nu bliver en del af københavnernes hverdag:

– Cirkelbroen skaber nye rum i havnen. Den giver nærhed til vandet og opfordrer brugerne til at sætte farten en smule ned, tage en pause. Jeg håber, den vil blive et mødested, et ‘ vi-ses-på-broen’-sted.

– I min kunst arbejder jeg meget med flygtige materialer, for eksempel med vind, tåge eller vand i bevægelse. Det er fantastisk at få lov til at lave et værk som Cirkelbroen, der rummer denne flygtighed -vejrets skiften og dets medskaben af atmosfæren i havnen -men samtidig har en langt, stabilt liv foran sig. Jeg er umådelig stolt over, at Cirkelbroen nu er en del af København, fastslog Olafur Eliasson.