Dans kan bevæge andet end kroppen

Torsdag og fredag i uge 48 inviterer en gruppe studerende fra Syddansk Universitet til premiere på den spændende danseforestilling ”U(B)RØRT”.

– Hvad er dans?

Det spørgsmål har en halv snes unge idrætsstuderende på Syddansk Universitet (SDU) brugt efteråret på at finde ud af. Resultatet kan man se i næste uge, hvor der er premiere på danseforestillingen ”U(B)RØRT”.

Det sker torsdag den 26. november klokken 17.00 og fredag den 27. november klokken 15.00 på SDU i bevægelsessalen for idræt og biomekanik

De studerende går under navnet Stud.kompagniet – et ungekompagni, som Institut for Idræt og Biomekanik på SDU startede i 2014. Stud.kompagniet er en del af det store landsdækkende Ta’ fat om dansen projekt.

Målet er at de studerende udvikler en danseforestilling sammen med professionelle koreografer. I forbindelse med ”U(B)RØRT har de 10 SDU’ere således trænet koreografier træ gange om ugen med koreograferne Sofie Christiansen (sART Dansetater) og Jannik Elkjær (Don Gnu Physical Theatre) samt koreograf-aspirant Signe Tofting Schaarup.

Og så tilbage til hvad dans er. Om det siger lektor Susanne Ravn fra SDU, som er leder af Stud.kompagniet:

– Svaret virker måske i første omgang meget simpelt; Dans er bevægelse af kroppen, en særlig form for fysisk aktivitet. Det er måske det mest simple åbenlyse svar, men dans er også meget mere end det. Dans kan bevæge andet end kroppen. Dans kan bevæge tanker og følelser og vække associationer, både for dem, som danser, og dem som kigger på.

– Det er den egenskab ved dansen, som kan få forskellige folk til at opleve den samme dans forskelligt. De associationer og tanker eller følelser dansen vækker hos en selv, er ikke nødvendigvis de samme hos den eller de andre som dansen opleves sammen med, fastslår Susanne Ravn.

På SDU er dans også mere end bare bevægelse af kroppen. Det er både en social og fysisk aktivitet, men også en del af forskningen på Institut for Idræt og Biomekanik.

De 10 studerende, der deltager i forestillingen, har meget forskellig baggrund og forudsætning for at deltage, men har via projektet lært at arbejde sammen om at udvikle en koreografi.

Det er gratis at overvære ”U(B)RØRT” og man skal ikke have billetter. Men da der kun er et begrænset antal pladser i bevægelsessalen, kan det være en god idé at komme i god tid.

”U(B)RØRT” spilles ved følgende forestillinger:
● Torsdag den 26.11.15 på SDU (premiere)
● Fredag den 27.11.15 på SDU (for alle interesserede studerende)
● Mandag den 30.11.15 på Svendborg Gymnasium