Folkemødet 2016 er også dans!

Dansehallerne er på Folkemødet med et bredt program med morgendans, Årets Dans’ workshops, debat og pop up events.

Så er der kun kort tid til Bornholm forvandles til hele Danmarks politiske og debatmæssige mødested, når Folkemødet løber af stablen for sjette gang.

Folkemødet byder imidlertid på meget andet end politiske debatter og faglige diskussioner. Det byder også på dans – masser af dans endda.

Dansehallerne er således på Folkemødet med et bredt og spændende program, der både indeholder dans og debat. Vi samarbejder i år med blandt andet Center For Sund Aldring og har fast base i et hus på Havnegade (Sund4Life Huset), hvor en del af aktiviteterne kommer til at foregå.

Morgendans
Når man skal rundt på Folkemødet en hel dag, gælder det om at starte dagen på den helt rigtige måde. Derfor byder Dansehallerne velkommen til morgendans i haven ved Sund4Life huset både fredag og lørdag morgen klokken 09.00.

Her står vores morgenfriske danseformidlere står klar til at hjælpe Folkemøde-deltagerne med at få strukket de ømme Folkemødeben og varmet kroppen op. Vi starter blidt, varmer langsomt op og slutter morgendansen af med at få et ordentlig skud energi ved at danse Årets Dans.

Morgendansen varer en halv time og den henvender sig til alle – børn såvel som voksne og seniorer. Så find smilet og danseglæden frem og begynd din Folkemødedag med dejlig dans.

Dans, sanselighed og nærvær
Et godt ældreliv handler ikke blot om at have sparet op til pensionen, men i høj grad også om sanselighed, nærhed og fællesskab.

Derfor opfordres folk til at komme og deltage, når Dansehallernes nye kunstneriske leder og direktør Efva Lilja inviterer lektor og forsker fra Center for Sund Aldring, Bjarke Oxlund, til en sanseudvidende snak om dansekunst, bevægelse og intimitet. Det sker i Sund4Life huset lørdag klokken 14.30.

Efva Lilja, der som koreograf bl.a. har arbejdet med ældre dansere, vil på involverende vis fortælle, hvad dans og koreografi kan betyde for ældres livskvalitet. Derefter vil Bjarke Oxlund, en af landets førende forskere inden for ældres sundhed og seksualitet, fortælle, hvorfor det er vigtigt at bevare intimiteten hele livet. Til slut åbnes der for debat. Arrangementet er for alle og særligt for folk med interesse i ældres trivsel.

Årets Dans
Dans skaber fællesskab, glæde og sundhed, og vi har alle en dansehistorie og nogle minder om dans, der rækker helt tilbage til vores barndom. Derfor inviterer Dansehallerne til fællesdans og instruerer i Årets Dans. Det sker torsdag i Sund4Life huset klokken 16.30.

Workshoppen henvender sig til alle fra små børn til voksne og seniorer. Så find smilet og danseglæden frem og dans sammen med dit barnebarn, din nabo eller en helt ny ven, når vi torsdag eftermiddag forvandler teltet i haven til et dansegulv.

Under opvarmningen får man lejlighed til at fortælle sin dansehistorie og sætte bevægelse på. Derefter instrueres deltagerne i Årets Dans.

Tanker om dans
Dansehallernes to danseteams bevæger sig også ud blandt folkemødegæsterne. Det sker ved en række såkaldte mobil-events fredag og lørdag under overskriften ”Kroppen husker – Dans i dialog”

Hvad tænker folk, når man siger ’Dans’? For nogle betyder dans fællesskab og hænger naturligt sammen med fest og højtider. Dansen er det frigørende rum, som får os til at glemme hverdagens trummerum. For andre er det at danse grænseoverskridende, noget der helst skal foregå efter indtagelse af alkohol. Uanset hvad har vi alle en dansehistorie og nogle minder om dans, der rækker helt tilbage til vores barndom.

Dansehallernes dansere vil derfor bevæge sig rundt på Folkemøde-pladsen, gå i direkte dialog med folk, vække danseminder til live hos den enkelte og sætte gang i en bevægelsesbølge. Hvem ved, hvor danseflaskeposten ender?

Danse-worshops hos arrangørerne
Endelig har Dansehallerne i anledning af Folkemødet udbudt en række gratis danseworkshops til de mange arrangører.

Der er tale om danseworkshops på 15 eller 30 minutter, hvor de to danseformidler-teams kommer ud på arrangørernes stande og gennemfører en sjov og Årets Dans workshop med de pågældende arrangørers medarbejdere på Folkemødet.

Årets Dans er en del af det landsdækkende “Ta’ fat om dansen” projekt. Den retter sig i år mod arbejdspladser, og de gratis workshops sker som en del af kampagnen ”Vi danser også Årets Dans”, som skal få så mange arbejdspladser i Danmark som muligt til at danse den.

SAMLET OVERSIGT

Torsdag den 16. juni
16.30-17.00 – Årets Dans workshop (Sund4Life Huset)
17.30-18.00 – Årets Dans workshop hos Coop (Foran Superbrugsen)

Fredag den 17. juni
08.30-09.00 – Årets Dans workshop hos Folkeskibet Maja (Ydermolen i
Allinge Havn)
09.00-09.30 – Morgendans (Sund4Life Huset)
09.00-11.00 – Kroppen Husker – Mobil event (Cirkuspladsen)
12.00-12.30 – Årets Dans workshop hos DAKOFA (Danschells Anlæg)
13.00-13.30 – Danseworshop hos Nordisk Ministerråd (Cirkuspladsen)
13.00-13.30 – Årets dans Workshop hos Odense Universitetshospital
(Kæmpestranden)

Lørdag den 18. juni
08.30-09.00 – Årets Dans workshop hos Folkeskibet Maja (Ydermolen i
Allinge Havn)
09.00-09.30 – Morgendans (Sund4Life Huset)
11.30-14.00 – Kroppen Husker – Mobil event (Ved Brandstationen)
14.30-15.30 – Debatworkshop ”Dans, sanselighed og nærvær” (Sund4Life
huset)
14.30-17.00 – Kroppen Husker – Mobil event (Ved Allinge Røreri)
15.30-16.00 – Årets Dans workshop hos Bornholms Landbrug (Danschells
Anlæg)
18.00-18.30 – Årets Dans hos Mellem Himmel og Jord (Kæmpestranden)