Glade seniorer til Formiddags-dansant

Dansehallernes formiddags-dansants er fortsat en succes – og nu er mændene også kommet med.

– Stil jer i en cirkel og tag hinanden i hånden. Det var sådan, at man dansede i gamle dage ude på landet.

Det er torsdag formiddag i Dansehallerne i København. På det opstillede dansegulv har forventningsfulde 25 seniorer netop taget hul på to timers formiddags-dansant.

Denne gang handler det om folkedans, og instruktøren Christian Obel kombinere dygtigt danse-instruktionerne med historiske fakta, så det bliver levende og interessant.

Deltagerne er i 60’erne og opefter. En stor del er gengangere fra den forrige formiddags-dansant for to uger siden, og ikke færre end syv mænd er mødt op for at danse med.

– Vi er rigtig glade for, at det denne gang også er lykkedes at få fat i mændene, siger projektleder Susanne Frederiksen fra Dansehallerne, der står for arrangementet.

Formiddags-dansant’erne er en del af det store landsdækkende ”Ta’ fat om dansen” projekt, som Dansehallerne er koordinator for, og som skal giver tusindvis af danskere i alle aldersgrupper mulighed for at opleve dans.

På gulvet danser deltagerne nu parvis rundt til tonerne af ”Hønsefødder og gulerødder”.

– Der er nogen, som kalder det her for gammelmandstrin, men det er nok ikke så populært i dette selskab, siger Christian Obel, og deltagerne ler. Han fortsætter:

– Denne form for dans er opstået i indre missionske kredse. Her var det forbudt at danse, men man måtte godt lave sanglege.

Dansetrinene og sekvenserne bliver langsomt mere komplicerede. Mens Christian Obel styrer slagets gang med sit ”1 og 2 og 3 og 4…” skifter deltagerne nu mellem at danse med egen partner og dame- og herretur.

Efter en kaffepause midti og endnu en times dans slutter formiddags-dansant’en klokken 12.00. Et par stykker er faldet fra undervejs, mens resten allerede taler forventningsfuldt om næste gang, hvor der står swing på programmet.

– Jeg skal egentlig have hjemmehjælp den dag, men jeg håber, at jeg kan få lavet det om, siger en nydelig mand i lyse bukser og rød pullover, inden han forlader Dansehallerne.

Den næste formiddags-dansant er torsdag den 12. marts klokken 10.00-12.00 i Dansehallernes foyer. Her er instruktøren swingdanser Signe Frydelund, som ejer virksomheden Danseglad.dk.