Kanonstart for “Dans med din nabo” i København”

Efter første informationsmøde har Dansefyrtårn København allerede fuldt booket op med danselystne seniorer

Dansefyrtårn København og Brøndby har fået den bedst mulige start på deres første ”Dans med din nabo” forløb.

Søndag den 25. januar havde dansefyrtårnet inviteret alle over 60 fra København Nordvest, Nørrebro og Brøndby til informationsmøde i Dansekapellet omkring forestillingen ”Nabo?”.

Den opfordring havde mange taget imod. Over 75 var mødt op – heraf en stor del fra Nordvestkvarteret – så der måtte indhentes ekstra stole, inden mødet kunne gå i gang.

– Bagefter havde 48 tilmeldt sig til danseforløbet, og siden har mange ringet eller skrevet. Derfor har vi i øjeblikket lukket for nye tilmeldinger, men skriver alles kontaktoplysninger ned, så vi kan invitere dem, når vi finder på noget nyt for denne målgruppe, siger projektkoordinator Lisbet Kokholm Nør.

Mødepligt
På mødet forklarede Lisbet Kokholm Nør om projektet, og at man ikke behøver at have danset før for at være med. Til gengæld er der mødepligt til dansetræningen hver tirsdag og torsdag.

Projektet er ambitiøst lagt an og kulminerer med en forestilling, der har premiere i Dansekapellet søndag den 26. april. Og en uge senere spilles forestillingen i foyeren i Operaen.

– Et godt naboskab har stor indvirkning på ens liv, uanset alder. Derfor vil ”Nabo?” tage afsæt i de oplevelser, naboskab afføder, og det vil med stor sandsynlighed vække genkendelse hos både de medvirkende og publikum, fastslår Lisbet Kokholm Nør og tilføjer:

– Det er rørende at se så mange ældre, der er interesseret i dansen, og som ønsker at være en del af et af et stort forestillingsprojekt. Det fortæller os noget om, at der er en stor danselyst og et engagement omkring dans som kunstart derude blandt de ældre, som måske ellers bliver overset, slutter hun.