Nordvestjyske børn skal danse med professionelle dansere

Dansefyrtårn NORD kommer til Thisted, Jammerbugt og Morsø Kommune

Dansefyrtårn NORD er nu ved at afslutte turnéen rundt i hele regionen med deres Dans i skolen program. Den sidste dansezone, som omfatter Thisted, Jammerbugt og Morsø Kommune, kan glæde sig til at få besøg af de to danseformidlere Anamet Magven og Rikke Steen Mapstone i efteråret 2015.

Der er blevet indgået aftaler med i alt ni skoler, som åbner dørene op for at invitere dansen indenfor. Dans i skolen er et led i det hidtil største landsdækkende danseprojekt “Ta fat om dansen”, som er støttet med 20.5 millioner kroner af Nordeafonden.

“Ta´fat om dansen” satser på at gøre dans til en naturlig samværsform og et kulturelt iværksætteri, hvor dansen er det centrale. Dansen kan forbinde sig til verden, til andre og til dansante lærings metoder.

Dansefyrtårn Nord vil i efteråret også tage fat på deres Unge på vej program. På nuværende tidspunkt er der indgået et spændende samarbejde med tre institutioner, der skal sikre et eksperimenterende og kvalitativt højt niveau.

De tre institutioner er Teater Nordkraft, der ligger hus til i uge 41 og 49, for at give de unge dansere et scenerum at arbejde og udvikle deres forestilling i. Derudover er det Ranum Efterskoles danselinje og Art & Technology, på Aalborg Universitet, hvor den sceniske ramme bliver sat af studerende, der får til opgave at danne et interaktivt rum med dansen in mente.

Næste skridt i ”Dans i skolen” programmet er etableringen af  partnerskoler i 2016, som er skoler, der indleder et samarbejde med dansefyrtårn Nord i længere tid.

Partnerskoleforløbet sigter på, at en indsats over længere tid, samt kompetenceudvikling af lærere på skolen, kan sætte spor. Dans som kunstnerisk, æstetisk udtryk, har nemlig haft stor succes som aktivitet og læringsrum i skolen. Det er bevægelse, leg og kropsbevidsthed, og både piger og drenge er vilde med det.

FAKTA

Der danses på skolerne i uge 35 til og med uge 41, det foregår på skolerne: Hannæsskolen, Tilsted Skole, Øster Jølby Skole, Nørhalne Skole, Ingstrup Trivselsskole, Sjørring Skole, Klitmøller Skole, Biersted Skole, Erslev Skole.
Dansefyrtårn Nord har tre danseprogrammer: “Dans i skolen”, “Unge på vej” og “Årets dans”.
● “Dans i skolen” henvender sig til mellemtrinnet og er pædagogisk funderet i kreativ dans.
Kreativ dans er for alle, og inkludere børnenes eget koreografiske udtryk.
Dansefyrtårn Nord administreres af projektleder Kirsten Svensmark Møller også leder af BMMK ( Børns møde med kunsten).
Dansefyrtårn Nord er et regionalt samarbejde, der strækker sig over 3 år.
De to danseformidlere Anamet Magven og Rikke Steen Mapstone har stor og mangeårig erfaring som dansere og formidlere.