Og vinderen er……

Det blev en gruppe unge, som deltog i Dansefyrtårn ROKs Night Camp, der vandt ”Årets dans 2015” konkurrence.

Så blev spændingen omkring ”Årets dans 2015” udløst. Efter at have set de indsendte videoer igennem, har juryen besluttet at kåre en gruppe på 11 unge piger i alderen 11-15 år.

Vindervideoen blev produceret den 9. og 10. maj i forbindelse med en såkaldt Night Camp i Korsør, som Dansefyrtårn ROK havde arrangeret. Her dansede gruppen blandt andet ”Årets dans 2015” under vejledning af danseformidlerne Maja Juel og Mette Overgaard.

”Årets dans 2015” har fået titlen ”Game Step” og den udmærker sig ved, at deltagerne ikke nødvendigvis gør det samme, men bevæger sig inden for en fælles, overordnet ramme. Det koncept har ROK Dansekompagni taget til sig:

– De har ikke bare reproduceret det, der stod på papiret, men er gået aktivt ind og har udnyttet de frihedsgrader der ligger i koreografien til ”Game Step” og skabt noget nyt, udtaler juryen i deres begrundelse og tilføjer:

– De unges version af ”Årets dans 2015” viser innovative bevægelser, en interessant brug af rammerne og en interessant tilgang til dansen. Samtidig har de brugt filmmediet på en sjov måde og blandt andet forskudt tiden koreografisk.

Night Campen fandt sted i Korsør Kulturhus’ Teatersal og varede fra klokken 11.00 lørdag formiddag og et lille døgns tid frem. På campen skabte de unge deres egen version af ”Game Step” med dance battles i et miks af moderne dans og hiphop.

Som præmie skal de nu vælge mellem en danseworkshop hos egnsteatret Aaben Dans i Roskilde eller billetter til en danseforestilling. De 11 vindere er:

Sofie Amalie Hansen
Alberte Stur Hansen
Jessie Danum
Maja Ellingsen
Mille Alberg
Caroline Meier
Laura Jensen
Elisabeth Andersen
Nadja Kristiansen
Matilde Kemp Sørensen
Alvilda Greve

Se vindervideoen her