Partnerskoler i Nordjylland – Anden sæson

“Ta`fat om dansen” i Nordjylland er gået i gang med anden sæson af deres partneskoleprojekt på en række nordjyske skoler.

Dansefyrtårn Nord er netop nu i gang med andet forløb af deres partnerskoleprojekt på en række nordjyske skoler. Det sker som en del af “Dans i skolen” programmet under “Ta’ fat om dansen” projektet.

“Ta’ fat om dansen” er det hidtil største landsdækkende danseprojekt, som er støttet med 20.5 mill. af Nordeafonden. Partnerskole forløbet er et samarbejde, der strækker over en længere periode.

Det er Dansefyrtårn Nords professionelle danseformidlere Anamet Magven og Rikke Steen Mapstone, der en gang om ugen varetager undervisningen.

– Vi er rigtig glade for vores samarbejde med kommunerne og skolerne, der nu for anden gang danser derudad i projektet, fortæller projektleder Kirsten Svensmark Møller fra Dansefyrtårn Nord og fortsætter:

– Vores formål er at bruge dansen til at kunne stimulere væsentlige sider af elevernes udvikling såsom motorik, kropsbevidsthed, sansning og fantasi. At give eleverne oplevelsen af, at indtryk og energi også kan omsættes til kropslige udtryk. At eleverne lærer at være respektfulde ved og overfor hinanden, således at alle udsendte energier  opleves som positive, fastslår hun.

Ifølge Kirsten Svensmark Møller er dansen kunstnerisk, scenarisk og med et æstetisk udtryk, hvilket har stor succes som aktivitet og læringsrum i skolen.

– Det er bevægelse, leg og kropsbevidsthed på højt plan, hvor der bliver svedt. Både drengene og pigerne har det sjovt, fællesskabet styrkes og undervisningen er på et plan, hvor alle kan være med, understreger Kirsten Svensmark Møller.

Forløbet på skolerne strækker sig over 8 uger og afsluttes med en tværfaglig danseuge senere på året.

FAKTA

  • Der danses på skolerne i uge 35 til og med uge 41på følgende skoler: Tornhøjskolen, Arden Skole, Lundergaards Skole, Bagterp Skole og Løkken Skole.
  • Dansefyrtårn Nord har 3 danseprogrammer: Dans i skolen, Unge på vej og Årets dans.
  • Dans i skolen henvender sig til mellemtrinnet og er pædagogisk funderet i kreativ dans.
  • Kreativ dans er for alle, og inkludere børnenes eget koreografiske udtryk.
  • Dansefyrtårn Nord administreres af projektleder Kirsten Svensmark Møller også leder af BMMK ( Børns møde med kunsten).
  • Dansefyrtårn Nord er et regionalt samarbejde, der strækker sig over 3 år.
  • De to danseformidlere Anamet Magven og Rikke Steen Mapstone har stor og mangeårig erfaring som dansere og formidlere.