ROK åbner døre i berygtet kvarter i Korsør

Hvad går de og laver på Motalavej i Korsør, hvor mange forskellige nationaliteter bor side om side – Hvem er de? Hvad tænker de? Det satte Thomas Nørskov fra Dansefyrtårn ROK sig for at undersøge, da han i sidste måned gennemførte dans-med-din-nabo projektet MoveThe Motola.

“Jeg ønskede at få forskellige grupperinger til at mødes i dansen – for at få os til at se og opleve hinanden på nye måder,” fortæller han.

Deltagerne blev introduceret til projektet på et opstartsmøde og kunne herefter være med til seks træninger i Kvarterhuset, hvor de kunne møde op i træningssalen, hvis de havde lyst til at være med.

“Der kom dansere i alle aldre, fra 3 år til 70 år, og vi var mellem 8-20 deltagere hver gang. Der var dansere med forskellige arabiske baggrunde og med etniske danske baggrunde. De fleste kendte godt hinanden i forvejen men var alligevel positive over, hvordan vi kunne udvide kendskabet til hinanden.
Der var fx en arabisk kvinde med en stor bule på siden af låret – det stammede fra en ulykke, hvor hun var blevet kørt ned af en bil. Vi talte meget om bulen, og det gav anledning til at kontakte hinanden på nye måder – også på gaden uden for danserammen. Og så var vi allerede i gang med kommunikationen.
Det var en lille ting men et skridt på vejen til mere forståelse mellem os,” forklarer Thomas og fortsætter: “Mange af de drenge, der var med, deltog, fordi de ellers kedede sig. De ville gerne lege og have kontakt til en voksen, der er interesseret i dem. Det er ikke fordi deres forældre ikke kan lide dem, men mere fordi forældrene har meget, som de ’skal. Det var en skøn oplevelse for mig at dykke ned i et område i Danmark og forsøge at komme ind på beboerne og forstå, hvad der rører sig og lære nogle at kende.”