Seniorer forført med Bollywood-rytmer

Den indiske dansemester Murari Lal Saini førte an, da ”Ta’ fat om dansen” skød efterårets formiddags-dans for seniorer i gang.

– Jeg aner ikke, hvad Bollywood-dans er for noget, men jeg fik lyst til at komme forbi og prøve.

Sådan lød det fra Benny Petersen, der var den eneste herre, som var mødt op til den første af seks formiddags-dansanter for seniorer i Dansehallerne forrige torsdag.

Og selv om han aldrig kom på dansegulvet, fik han et førstehåndsindtryk af, hvad den indiske dans er for en størrelse, da 10 senior-kvinder lod sig (for)føre med i Bollywood-dansen af den indiske dansemester Murari Lal Saini.

De var nysgerrige, men også lidt tøvende, indtil Murari gik i gang. Med små skridt frem og tilbage, klappende og vendende hænder og vuggende hofter fik han dem hurtigt forvandlet til Bollywod-danseentusiaster – og det endda før, at der overhovedet kom musik på.

Og selv om kvinderne ikke var klædt i de klassiske, farvestrålende indiske sarier var man ikke et sekund i tvivl om, at der blev danset indisk dans.

For dem, der ikke nåede med til den første formiddags-dansant, er der endnu en chance for at danse Bollywood-dans med Murari Lal Saini torsdag den 17. september i Dansehallerne – også denne gang fra 10.00-12.00.

De seks formiddags-dansanter er rette mod alle seniorer (60+) i København. De er en fortsættelse på de fire formiddags-dansanter, som blev afholdt i foråret, der blev en stor succes.

I oktober kommer danser og koreograf Ellen Kilsgaard og introducerer seniorerne til moderne dans, og i november slutter danser og koregraf Michael Preisler den alsidige efterårssæsonen af med to torsdage med den traditionelle standarddans vals.