Stor community dance forestilling puster ny energi i kendte og elskede vuggeviser

Dansekapellet, Det Kgl. Teater og Uppercut Danseteater er gået sammen om ny, stor community dance-forestillingen med mere end en 50 dansere på scenen; både professionelle dansere, og unge og ældre fra København og Brøndby. Forestillingen hedder LULLABY og tager afsæt i kendte og elskede vuggeviser.  Den kan opleves søndag d. 22. maj i Dansekapellet og søndag d. 29. maj i foyeren på Operaen.

Sæt dig godt til rette, og tag med på en rejse til drømmenes og søvnens rige. En rejse hvor virkeligheden opløses som blækdråber i et glas vand, og hvor hverdagens stress og jag forsvinder bag de lukkede øjenlåg.

Både børn og voksne kender til vuggeviser, og mangen en urolig nat er blevet reddet af Elefantens vuggevise, Den lille Ole med paraplyen eller Pjerrot sagde til månen. Med afsæt i de kendte vuggeviser går forestillingen LULLABY på opdagelse i søvn og drømme, virkelighed og fantasi, nærvær og tryghed, men også om når søvnen udebliver og man ligger alene i mørket med sine tanker.

En forestilling efter drømmenes logik
LULLABY er en forestilling skabt efter drømmenes logik eller mangel på samme. Koreograf Mark Philip fra Uppercut Danseteater står i spidsen for hele 8 koreografer, der har skabt forestillingen i samarbejde med unge og ældre. Musikken er komponeret af Henrik Goldschmidt, og den opføres af musikere fra Det kongelige Kapel.

Ligesom i drømme optræder en række billeder løsrevet fra virkeligheden, i et surrealistisk og forunderligt univers. Mark Philip fortæller:

”Forestillingen er bygget op om en række billeder, der kom til mig da jeg dykkede ned i de danske vuggeviser og lyttede til Henrik Goldschmidts musik. I vuggevisernes tekster åbner sig et helt skørt univers, og Henrik Goldschmidts musik er virkelig inspirerende og fortællende. Historier og billeder kom helt af sig selv, og fra dem har jeg valgt nogle billeder, jeg har givet videre til de andre koreografer at skabe dans ud fra.”

Stort community dance projekt bag forestillingen
I flere måneder Mark Philip og holdet af koreografer arbejdet med de professionelle dansere, og de mere en 40 frivillige unge og ældre fra København og Brøndby. Af dem har langt de fleste aldrig har stået på en scene før.  De professionelle dansere og koreografer har givet undervisning på skoler, fritidsklubber og kulturhuse for de unge og ældre, og sammen med dem skabt koreografierne. Det er folk fra lokalområderne, der står på scenen sammen i en stor community dance-forestilling.

Esther Chipo er en af de koreografer, der arbejder med de unge dansere, og sammen med makkeren Miran Ugljen har de skabt en koreografi ud fra vuggevisen Pjerrot sagde til månen. Esther Chipo fortæller:

”Sangen handler om Pjerrot der skriver kærestebrev til Pierette, så det er bevægelsen at føre pennen over papiret vi arbejder med i koreografien, men det er kroppen, der fortæller historien. Og i kostumerne tager vi afsæt i lyset og mørket fra Pjerrots bøn til månen om at lyse for ham mens han skriver. Det har været rigtig spændende at arbejde med, og både de unge dansere og jeg glæder os til at vise det på scenen.”

Community dance-aktiviteterne sker som led i projektet Ta’ fat om Dansen, der handler om at få folk i alle aldre til at få glæde af dansen. Til LULLABY modtager både unge og ældre danseundervisning, hvorefter de mødes på scenen med professionelle dansere i en rigtig forestilling.

Hvordan dans, vuggeviser og Henrik Goldschmidts klezmer-inspirerede musik forenes kan ses den 22. maj i Dansekapellet og den 29. maj i Operaens foyer.


Fakta om Lullaby

Koreograf: Mark Philip m.fl.
Komponist: Henrik Goldschmidt
Musik: Musikere fra Det Kongelige Kapel
Percussion: Alexander Skjold Ezaki
Medvirkende: Professionelle dansere, unge fra Nørrebro, Brøndby og Nordvest, breakdanserne Youngstars, samt dansere 60+ fra Nordvest og Nørrebro
Dato og sted: Søndag 22 maj i Dansekapellet og søndag 29 maj i Operaen
Tid: 22 maj kl. 15.00 og kl. 17.00, 29 maj kl. 12.00
Adresser: Dansekapellet, Bispebjerg Torv 10, 2400 København NV. Operaen Operaen, Ekvipagemestervej 10, 1438 København K
Entre: Gratis. Begrænset antal billetter til forestillingerne i Dansekapellet. Uddeles på dagen efter først-til-mølle. Se www.dansekapellet.dk
Alder: Fra 4 år og op

LULLABY er en del af det landsdækkende projekt ’Ta’ fat om Dansen’, der er initieret af Dansehallerne og blevet til med støtte fra Nordea-fonden.