Talenter søges til nyt dansekompagni

Trekantområdet får sit første dansekompagni for unge. Det nye ”Unge på Vej” kompagni skal give spirende dansetalenter i alderen 14-20 år mulighed for at udvikle deres talent inden for dans og være kreativt skabende sammen med andre unge.

Forberedelserne er i fuld gang til, at Trekantområdet for første gang får sit eget dansekompagni for unge. Allerede i den kommende weekend, er der opstartsworkshop i Fredericia, hvor alle danseinteresserede unge er velkomne.

Det nye dansekompagni får navnet ”Unge på vej”. Bag initiativet står det nyetablerede Dansefyrtårn Trekanten, der er et af de seks dansefyrtårne i det store, landdækkende ”Ta’ fat om dansen” projekt, der ledes af Dansehallerne i København.

”Unge på vej” er et helt nyt initiativ, der skal samle og styrke den uopdyrkede talentmasse inden for dans, der spirer i Trekantsområdet. Med kyndig hjælp fra professionelle dansere og koreografer tilbyder ”Unge på Vej” målrettet talentudvikling og mulighed for at være med til at skabe ny koreografi. Kompagniet skal nemlig udvikle og turnere med en danseforestilling to gange årligt. Første gang i juni 2015.

ALLE UNGE TALENTER KAN VÆRE MED
– Alle unge i alderen 14-20 år kan søge om optagelse i Unge på Vej. Men for at blive en del af kompagniet er det vigtigt, at man har talent og brænder for dans.

– Det er ikke så vigtigt, hvilken slags dans, man dyrker, men man skal have lyst til at arbejde sammen med andre unge. Og så skal man bo i Trekantområdet, fortæller Sara Lindhardt, der er koordinator i ”Unge på Vej”.

OPSTART OG OPTAGELSE
Der er opstartsworkshops og optagelse til ”Unge på Vej”:

Lørdag den 31. januar på Den Kreative Skole i Fredericia klokken 11.00-14.00
Søndag den 01. februar på Xeneriet i Vejle klokken 11.00-14.00

– På workshoppen vil de professionelle dansere, der står for undervisningen i ”Unge på Vej”, løfte sløret for nogle af de ting, vi skal arbejde med i kompagniet. Og så vil vi forsøge at spotte de talenter, som vi tror, vil kunne danne grobund for et dynamisk kompagni og en spændende forestilling, forklarer Sara Lindhardt.

NYT STORT DANSEINITIATIV BAG
”Unge på Vej” er blot en af aktiviteterne i Dansefyrtårn Trekanten, der over de næste tre år byder borgerne i Kolding, Fredericia, Vejle, Middelbart og Billund Kommuner op til dans. Man kan læse meget mere om opstartsworkshoppen og optagelse i ”Unge på vej” kompagniet på:

Den Kreative Skoles hjemmeside
http://www.fredericia.dk/Fritid/dks/Sider/Hvem-er-Den-Kreative-Skole.aspx

Dansefyrtårn Trekantens facebookside – https://www.facebook.com/dansefyrtaarntrekanten?fref=ts

Ta’ fat om dansen hjemmeside
www.tafatomdansen.dk