Trekanten håber på at fastholde de gode takter efter 2017

Dansefyrtårn Trekanten holdt workshop om, hvordan aktiviteterne i ”Ta’ fat om dansen” kan forankres bedst muligt.

Selv om der stadig er halvandet år tilbage af ”Ta’ fat om dansen” projektet, er de seks dansefyrtårne gået i gang med at undersøge, hvordan man kan forankre projektet, så aktiviteterne lever videre efter sommeren 2017.

I den anledning afholdte Dansefyrtårn Trekanten i forrige uge en heldags-workshop for alle samarbejdspartnerne i fyrtårner om netop forankring af projektet.

– Indtil videre har projektet fået sat rigtig mange aktiviteter i gang, som tilbyder borgere i alle aldre og samfundslag – med fokus på børn og unge – en mulighed for at møde dans under vejledning af professionelle dansere i Trekantsområdet, forklarer Kulturkonsulent i Kolding Kommune Malu Uldall Møller, der er projektleder for Dansefyrtårn Trekanten, og fortsætter:

-Vi har fået fantastiske tilbagemeldinger fra skolelærere og elever for de danseforløb vi har lavet ude på skolerne. Projektet har også muliggjort, at vi på relativt kort tid fået etableret et ungekompagni, hvor vi opdyrker og udvikler unge talenter i Trekantsområdet.

– På den måde er ”Ta’ fat om dansen” en prøveplatform for os, hvor vi kan finde ud af, hvad der skal til, for at det lykkes – og hvilke aktiviteter vi skal fastholde, når ”Ta’ fat om dansen” projektet afsluttes.

Det første spæde skridt til at udvikle en model, så aktiviteterne kan fastholdes, blev taget på workshoppen. Her deltog Dansefyrtårn Trekantens styregruppe, der består af repræsentanter for de fem kommuner, som dansefyrtårnet omfatter (Kolding, Billund, Fredericia, Vejle og Middelfart). Dertil kom to repræsentanter fra Dansehallerne og en af dansefyrtårnets dansekonsulenter.

De 11 deltagere startede med at identificere, hvad fyrtårnets visioner er for projektet og hvad der fungerer godt i Dansefyrtårn Trekanten.

– Vi kiggede blandt andet på interessenter som fx forvaltninger, politikere, skoler og kulturskoler – og forsøgte at identificere deres behov og finde ud af, hvordan vi kan få opbakning til, at projektet skal fortsætte i et Dansefyrtårn Trekanten 2.0, fortæller Malu Uldall Møller.

Der blev skabt et helhedsbillede af danseforløbene i projektet og diskuteret hvordan man kan forbedre dem, samtidig med at der blev arbejdet med fyrtårnets administrative setup.

Som afslutning på workshoppen og for at blive handlingsorienteret blev der udviklet et såkaldt ”roadmap”, som identificerer en håndfuld handlingsindsatser for de forskellige områder. Et godt afsæt for at kunne arbejde videre efter workshoppen. Dansefyrtårn Trekanten understreger dog, at intet er sikkert, og at forankringsprocessen først lige er begyndt.

– Som sagt er det alt for tidligt at sige, om eller hvordan man vil kunne fastholde de ting, der har været en succes i ”Ta’ fat om dansen”, men nu er processen i hvert fald i gang, siger Malu Uldall Møller, som anbefaler de øvrige dansefyrtårne i ”Ta’ fat om dansen” projektet at holde lignende workshops.

– Det er en rigtig god måde at facilitere forankringsprocessen og få gang i dialogen. Samtidig får man jo afdækket mulighederne i de forskellige kommuner. Det, som fungerer i Kolding, fungerer jo ikke nødvendigvis i Billund. Og så var det fedt at have Dansehallerne med og høre deres bud på og tanker omkring, hvordan man kan forankre ”Ta’ fat om dansen” projektet, slutter Malu Uldall Møller.