Unge dansere fra Trekantsområdet debuterer

Unge danser i Trekantsområdet. 17 unge dansere i Dansefyrtårn Trekantens nye dansekompagni er nu parate til at vise to koreografier.

Dansefyrtårn Trekanten åbner nu dørene til den første forestilling med deres nye unge-dansekompagni, der blev etableret tidligere på året.

Efter et kort, intenst prøveforløb i foråret, er de første 17 dansere nu parate til at vise to koreografier. Det sker under overskriften “Black & White” i Tavlehallen i Fredericia.

– Danserne har arbejdet med emnet modsætninger og har sammen skabt to koreografier, hvor publikum vil blive mødt af kampen mellem det gode og det onde og træde ind i mareridtets land. Så man skal være forberedt på et poetisk møde med gys og gru , fortæller koreograf og danseformidler Sara Lindhardt, der har stået for projektet.

Og gys er der da også over titlerne på de to koreografier. ”It is not a fairytale” og ”De som vandrer i natten”.

Dansefyrtårn Trekantens unge-dansekompagni består af 16 piger og en enkelt dreng fra Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle. Kompagniet er en del af dansefyrtårnets talentudviklingsprogram for unge talentfulde dansere i hele Trekantsområdet.

– Kompagniet har plads til i alt 25 dansere, og i slutningen af august laver vi en ny optagelsesrunde, siger Sara Lindhardt.

Ud over forestillingen den 6. juni, er det planen at unge-dansekompagniet den 21. august tager på en endagsturné. Den starter i Billund og slutter helt ovre i Mungo Park teatret i Allerød.

FAKTA OM FORESTLLINGEN

TID: Lørdag den 6. juni klokken 17.00
STED: Tavlehallen, Kongensgade 111 i Fredericia
ENTRE: Det er gratis at overvære forestillingerne, men på grund af begrænset antal pladser skal der bestilles plads på mail: saraclevin@hotmail.com

FAKTA OM UNGE-DANSEKOMPAGNIET

Kompagniet er en del af ”Unge på vej” programmet, der er et af de fire hovedprogram-mer i det landsdækkende ”Ta’ fat om dansen” projekt, der fra 2014-2017 skal give tusindvis af danskere mulighed for at opleve dans under vejledning af professionelle.

Aktiviteterne i ”Ta’ fat om dansen” udføres af seks lokale dansefyrtårne – herunder Dansefyrtårn Trekanten.

”Ta’ fat om dansen” er støttet af Nordea-fonden med en bevilling på 20,5 millioner kroner, og organisationen Dansehallerne er tovholder på projektet.