Om Ta’ Fat Om Dansen

Ta’ fat om dansen er et tre-årigt landsdækkende danseprojekt, der tilbyder inspirerende og livgivende danseaktiviteter til alle. Dans som udfordrer den enkelte i et kreativt, kunstnerisk fællesskab.

Ta’ fat om dansen skal nå ud til mange tusinde mennesker i hele Danmark og er det største danseprojekt af sin art på dansk jord nogensinde.

Projektets omdrejningspunkt er fire programmer, der skal give mennesker i alle aldre og samfundslag mulighed for at møde dans under vejledning af professionelle dansere. De fire programmer er:

Dans i skolen
Unge på vej
Dans med din nabo
Årets dans

Ta’ fat om dansen foregår i samarbejde med seks lokale/regionale Dansefyrtårne. Tilsammen består de af 26 kommuner og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner, fordelt over hele landet. De seks dansefyrtårne er:

Dansefyrtårn Nord (Nordjylland)
Dansefyrtårn Midt (Midtjylland)
Dansefyrtårn Trekanten (Trekantsområdet)
Dansefyrtårn Fyn (Fyn)
Dansefyrtårn ROK (Midt- og Vestsjælland)
Dansefyrtårn København og Brøndby (Hovedstadsregionen)

Til hvert af de seks Dansefyrtårne er knyttet et danseteam, der består af professionelle dansere, koreografer og danseformidlere.

Ta’ fat om dansen løber fra 2014-2017 og ledes af Dansehallerne. Projektet støttes af Nordea-fonden med en bevilling på 20,5 millioner kroner.

Se Nordea-fondens præsentationsfilm om “Ta’ fat om dansen” her: