Unge på vej

“Unge på vej” skal sætte fokus på ungekulturen i Danmark og tilbyde nye kreative miljøer og fællesskaber for de unge. De unge er et sted i deres liv, hvor identitetsdannelsen er i voldsom proces på vej mod at blive ”voksen”.

I Unge på vej tilbydes de et mangfoldigt og moderne udtryk gennem dansen, som de uanset køn og social baggrund let kan identificere sig med og finde deres egen stemme i.

I Unge på vej programmet vil de unge få professionel danseundervisning med vægt på det medskabende i kortere eller længere forløb. De kommer til at indgå i forestillingsprojekter, som vises for et bredt publikum. Vedblivende strukturer som for eksempel udvikling af et ungekompagni er også en mulighed.

Målet er at udfordre deltagerne ud fra den enkeltes muligheder. De får gennem programmet mulighed for at udfolde deres dansetalent og udtrykke sig gennem dans. Samtidig får de oplevelsen af at være en del af fællesskaber, som gerne skulle give lyst til at arbejde kreativt og kunstnerisk med dans.

Koreograferne fra Don Gnu har givet mig ny viden i forhold til publikum og til at nedbryde den fjerde væg. Og jeg har lært, hvordan man kan leve sig ind i følelserne ved at skulle tænke på dem, mens man laver bevægelserne.”
(Deltager i Unge på vej)

Film Release

Film Release

Nu kan du se Maia Elisabeth Sørensens dansedokumentar, der går tæt på tre helt a... Læs mere

Unge på vej og friends viste vejen

Unge på vej og friends viste vejen

Over 80 unge skiftedes til at fylde scenen i Black Box i Holstebro. Unge på vej-... Læs mere

Unge på vej inspirerer til mere dans på Syddansk Universitet

Unge på vej inspirerer til mere dans på Syddansk Universitet

Ta’ fat om dansens program Unge på vej har taget mange forskellige former rundt ... Læs mere

I ROK danser de igennem

I ROK danser de igennem

I Dansefyrtårn ROK har de gode erfaringer med at holde Nightcamps, hvor unge fra... Læs mere