Spring til indhold

Overvejer en elscooter

Vi har alle sammen oplevet følgerne af klimaforandringerne. Eksperterne forudser, at vi vil opleve flere episoder med ekstrem nedbør eller varme / kulde i fremtiden. Vi skal ruste os imod forandringerne. Samtidigt må vi indse, at vi har været for sent ude med at bekæmpe klimaforandringerne – desværre. Vores kapacitet til at håndtere de truende farer, som klimaforandringerne medfører, er ved at svinde ind. Vi skal gøre noget. Og det skal være nu! Men hvad kan lille jeg gøre? Det er oftest vores tanke. Vi ved, vi skal gøre noget, men hvad? Vi sorterer affald, sørger for at bygge klimavenligt, sætter os ind i hvad cirkulationsøkonomi i virkeligheden er, osv.

Vores levestandard

Vi vil dog meget nødigt give afkald på vores levestandard. Er der en grund til det? Egentlig ikke. Men vi kunne måske tænke i andre baner, når det handler om beskyttelse af klimaet. Et eksempel:

Er vi nødt til at pendle på arbejde i en bil, hvor der er plads til fire eller fem passagerer? Jamen vil du have, at jeg cykler på arbejde? Jeg har jo problemer med knæet. Du tænker så det brager. Hvad og hvor kan du bidrage?

Skift til en elscooter

Du kunne overveje at skifte den ene af jeres to biler ud med en el-scooter fra Pegasus. Det behøver ikke at være en stor og stærk en. Bare en, som du kan have stående hjemme i carporten og få ladet op. Og som ikke behøver at skulle køre mere end seks til ti km ad gangen. Det vil hjælpe på energiforbruget og udledningen af CO2. Og en god el-scooter koster bestemt ikke det samme, som en brugt bil. Den er samtidigt noget mere fleksibel, end en bil er. Det er en mulighed, hvis I ikke begge to har brug for at køre lange afstande til og fra jobbet.

De fås billigt som brugt

Og ja, da økonomien er lidt stram for tiden, så vil der sikkert være gevinst ved at sælge den gamle bil og eventuelt købe en brugt el scooter- se her. Ligesom biler, så falder el scootere i pris, hvis de er brugt. Det kan du være stensikker på. Derfor skulle du måske kigge på en brugt el scooter, inden du overbeviser dig selv om, at du absolut skal købe en ny. Mulighederne er mange. Og en el scooter vil ikke belaste dine knæ – eller dit helbred. Den vil hjælpe dig til hurtigt at komme rundt i dit nærområde. Måske bare ned til købmanden, for at købe en kage til aftenkaffen.

Fordelene ved en el-scooter er kort sagt: Du opnår større fleksibilitet, fordi du ikke skal køre en bil. Dertil kommer, at den er billig i drift. Du får større frihed, hvis du har problemer med fx knæene i forhold til, hvad du kunne opnå med en cykel, som bare vil ende med at stå og ruste væk. Er din økonomiske situation sådan, at det er helt håbløst, og du er tvunget til at sælge bilen, ja så er en el-scooter også løsningen. Du har nemlig mulighed for at leje en el-scooter for ganske kort tid, indtil du kommer på fode igen.