Spring til indhold

Erstatningsregler for piskesmæld

Omme i vores nakker sidder der en del bløddele. Sener, muskler, bindevæv. Ja, så er der jo også nogle knogler – halshvirvlerne. Det er derfor et meget kompliceret sted på vores krop, og vi skal passe på nakkerne. De fleste af os har sikkert prøvet at have hold i nakken. Du ved, den der situation, hvor vi ikke rigtigt kan dreje hovedet til højre eller venstre – eller nikke. Hold i nakken er som regel fremkommet, fordi vi har ligget forkert med hovedet på puden. Nakken har måske været fastlåst og musklerne har derfor også låst sig fast. Der går som regel ikke mere end et par dage, så har musklerne ligesom helbredt sig selv: de har givet op på at insistere på at være fastlåste. Du begynder lige så forsigtigt at kunne nikke og dreje hovedet igen. Alt er godt igen.

Pas på din nakke!

Men du skal alligevel passe på nakken. Og derfor skal du gå til lægen, hvis du har smerter i nakken – eller som stråler ud over skuldrene fra nakken af. Det kan godt være, at du lærte at passe på – så når du skal køre bil, så spænder du altid sikkerhedsselen. Og ja, skete det, at du bliver påkørt af en anden bil, så har du sikkert kunnet mærke et underligt, men meget kort træk i nakken. (Ikke kun når du bliver påkørt bagfra, men også fra siden – eller frontalt!). Du har måske fortolket den lille smerte, du føler efter påkørslen som et hold i nakken. Pas på.

Piskesmæld er hyppige

Den slags trafikulykker, som ikke behøver at være sket i fuld fart, resulterer meget ofte i piskesmæld! Og kan det konstateres, at du lider af piskesmæld – og ikke af hold i nakken – så har du faktisk krav på erstatning. Du må derfor ikke forveksle de to typer smerter i nakken. Du skal derfor gå til lægen – helst lige efter påkørslen – og få det indskrevet i din sygejournal, at der er mistanke om piskesmæld som følge af trafikulykken.

Når du har gjort det, så skal du selvfølgelig være opmærksom på din tilstand: Bliver du svimmel? Får du kvalme og stærk hovedpine? Begynder det at gøre ondt i skuldrene? Får du nogle af disse symptomer, så har du sikkert fået et piskesmæld.

Vigtigt at benytte en erafren advokat

Hvile vil være det første, du skal sørge for. Men du skal altså også få fat i en af de mange dygtige erstatningsadvokater, som findes her i landet. Fordi du har krav på erstatning. Og det skal erstatningsadvokaten hjælpe dig med. Det er nemlig sådan, at erstatningskravet skal fremsættes til forsikringsselskabet. Og ja, sandheden er jo, at forsikringsselskaber kan være meget svære at komme i dialog med – på en måde, hvor alle kan forstå, hvad der bliver sagt og skrevet. En god erstatningsadvokat er derfor nødvendig. Især hvis du har så svært et piskesmæld, at du ofte mister koncentrationsevnen på grund af hovedpine eller svimmelhed. Din erstatningsadvokat vil kunne komme i dialog med forsikringsselskabet. Men han har brug for at kunne vise det, at der har været mistanke om piskesmæld lige siden du blev påkørt.