Spring til indhold

Feriemulighederne er så mange

Skolernes sommerferie er overstået. Mange små børn har allerede oplevet deres første skoledag. Og ja, selvom skoleåret er begyndt, så er ingen helt tilbage i rutinen efter den lange ferie. Men den rutine kommer I meget hurtigt ind i igen. Heldigvis. Heldigvis? Jo, rutine er godt. Så nyder I det nemlig meget mere, når den bliver brudt af den næste ferie. Lige nu er vi i uge 33. Den næste skoleferie kommer omkring uge 42. Og hvad skal den så bruges til? Ja, I har besluttet, at den ikke skal bruges på en charterferie til det sydlige.

Nok varme for nu

I har fået nok af varme og strand her i sommers. 14 dage på en strand i Sydspanien har været tilstrækkeligt. Jeres hud er stadig brun – næsten branket! Men da I ved, at I gerne vil rejse – og gerne et sted hen, hvor det er muligt at bade, så har I overvejet at leje en feriebolig i Italien – sådan i den nordlige del. Du har da også været inde for at lede efter ferielejligheder tæt på Venedig og Adriaterhavskysten.

Ferieboliger også i Østrig

Der er mange ferieboliger og ferielejligheder dernede, men desværre kan du se, at du er kommet for sent i gang med din søgen: Alle ferieboligerne i det nordlige Italien er allerede booket for uge 42. Det er en skam – og du ærgrer dig over ikke at have startet planlægningen af efterårsferien noget tidligere. Du overvejer muligheden med at leje en ferielejlighed i Østrig. Men også her er der booket godt op – i hvert fald på de ferielejligheder, du er interesseret i. Du er ved at opgive. Kriterierne for en god ferie er jo at der skal være lunt – og eventuelt mulighed for at bade – helst ved en strand, men en pool kan også godt gå an.

Så kom tanken: Hvad med et badeland?

Du får en idé: I behøver slet ikke at skulle så langt væk. I kan da tage i et badeland i Tyskland i nogle dage. De fleste badelande er jo små kunstige ’øer’ med lune pools, aktiviteter for både børn og voksne. Det kunne da være skønt at komme i et spa et par gange imens børnene lærer at spille vandpolo! Eller hvad? Du begynder at se på forskellige badelande rundt omkring i Europa. Der er et badeland i Holland, som virker meget tiltrækkende på dig. Flere forskellige bassiner, restauranter, tilbud om ekstra services – fx børnepasning. Der er fitness og spa.

Du er ret vild med tanken – og Holland er da ikke så langt væk som Østrig eller Italien. Du kan sikkert køre dertil på en dag. Og ja, muligheden for at opleve Amsterdam er da også en faktor, som du godt kan lide. Du tjekker om det er muligt at få en god feriebolig i dette badeland. Det er det – ovenikøbet i de dage, som I kan være afsted i. Perfekt. Du undrer dig, men tøver ikke med at booke et ophold for dig og din familie i uge 42. Måske er der plads, fordi mange mennesker slet ikke har overvejet, at et besøg i et badeland er mindst lige så godt som et ophold i en vandrehytte i de østrigske alper.