Spring til indhold

Henvisning til fysioterapi

Hvis du længe har gået og døjet med smerter i skuldrene og bare har slået dem ned med smertestillende piller, som du kan få i håndkøb, så er du virkeligt ude på et sidespor, der kan blive farligt for dig. Du bør gå til lægen, som givetvis vil kunne konstatere, at du har nogle muskelspændinger, som kun en dygtig fysioterapeut kan hjælpe dig af med. Du vil derfor få en henvisning til en fysioterapeut i Valby – Copenhagen Physio, hvor du bor. Og ja, du skal selv ringe til den pågældende fysioterapeut og bestille tid. Det er sådan set ikke så slemt. Det kan være lidt svært at tage sig sammen til at gøre. Men får du det gjort, så vil du hurtigt blive glad for henvisningen.

En videnskab

Fysioterapi er jo en særlig videnskab, hvor specialet handler om, hvordan skelet, muskler, nerver og sener er forbundet. For det er de jo. Det er ikke enkelte dele i en maskine, som vi kalder for kroppen. Kroppen er et sammenhængende system, der skal fungere, så vi kan bevæge os, og ikke skulle leve med smerter. At vi så selv gør noget ved dette unikke system, så vi får smerter, er måske ikke det bedste. Vi gør det da heller ikke, fordi vi vil føle smerter. Smerterne opstår fordi vi får skader, eller ikke bruger vores krop tilstrækkeligt – eller korrekt.

Når du så er kommet i gang med behandlingen med fysioterapi i Valby, så vil du hurtigt opdage, at smerterne formindskes eller forsvinder totalt. Du vil måske få en anbefaling om at supplere behandlingerne med massage i Valby. Denne massage sigter på at blødgøre dine spændte muskler, så de bedre kan modtage terapeutens behandling. Det handler nemlig om at få musklerne til at reagere igen. De har nemlig låst sig fast. Eller du låser dem fast, ved at sidde og trække skuldrene op.

Neuro Activation – spændende

Det kan faktisk også tænkes, at din fysioterapeut foreslår dig, at I prøver at løse dine smerteproblemer med Neuro Activation, som er en ganske særlig behandlingsform. Den sigter på at dine muskler bliver aktiveret til maksimum, så de dels er afslappede, men også kan anvendes til fulde – hvilket spændte muskler ikke kan. Det har noget med nerverne at gøre. Og måske er det lige det, du har brug for. Du må få din fysioterapeut til at forklare dig nøjagtigt, hvad Neuro Activation er.

Kurser i fysioterapi

Du skal bare vide, at flere og flere fysioterapeuter begynder at bruge metoden, da den er effektiv. Og nej, den er ikke farlig. Der er tale om en ny metode, som fysioterapeuter lærer på kurser. Og ja, fysioterapi er ikke en fastlåst videnskab. Den bevæger sig – lige som alt andet gør. Så mange terapeuter vælger at følge et kort kursus i fysioterapi, der fokuserer på Neuro Activation. Det er naturligvis op til dig, om du vil prøve den nye behandlingsform eller ej. Men der er faktisk penge at spare – både for dig og det offentlige, som giver tilskud til din behandling. Det har nemlig vist sig, at Neuro Activation kan få bugt med smerter i løbet af meget kort tid.