Spring til indhold

Juleforberedelser i august

Vi er allerede i midten af august. Som tiden dog bare flyver væk. Du har slet ikke nået alt det, som du havde planlagt. Sommerudsalget har optaget dig. Og heldigvis er det gået godt i år. Men du har ikke fået bestilt de poser af genbrugsplast, som du benytter, når du sender tekstilvarer til dine kunder. Og nu her, hvor du lige fandt fem minutter til at tale med din leverandør af emballage om det, så må du se frem til, at poser af genbrugsplast bliver en mangelvare i den nærmeste fremtid. Du bestilte derfor en stor mængde allerede nu, men må vente i mindst en måned på, at poserne i de mindre størrelser ankommer.

Den våde tid er på vej

Det bekymrer dig lidt, fordi om en måned eller halvanden, så er vi på det tidspunkt på året, hvor emballagen bare skal være sikker imod fugt og regn. Og samtidigt så vil der være mange mennesker, der allerede er begyndt at tænke på julegaveindkøbene. Det betyder mere travlhed. Og ja, det betyder også at du skal bruge tid – nu – på at finde gavepapir til jul. Det har du fuldkommen svedt ud her i sommerudsalgets travlhed. Kan du få flot gavepapir? Eller er du nødt til at leve med noget, der ikke er så kønt, som du gerne vil have det? Det må du finde en halv time til at undersøge – og få bestilt.

Det er jo vigtigt for din shop, at kunderne kan være sikre på, at de produkter, de køber, når frem til dem i god behold. Og ja, da de har muligheden for at få produkterne gaveindpakket, så må du altså ikke gå ned på grund af mangel på flot gavepapir. Du sætter jo en personlig ære i, at dine produkter bliver pakket smukt ind. Og med personligt præg.

Snart tid for gaveindpakning igen

Du laver den der mentale note, om at du lige bliver en lille times tid efter lukketid for at finde det rigtige gavepapir til julegaverne. Det behøver ikke at være sådan noget med julemænd og julehjerter på. Det behøver heller ikke at være rødt eller grønt. Men det skal være flot. Og julet. Måske med glitter eller småbitte juleengle trykt på. Det vil du beslutte i aften. Lige nu handler det om, at du skal ned på lageret for at finde de sidste poser af genbrugsplast, så de kan komme med op på butikkens lager. Der er stadig godt gang i salget af tekstilvarer – og møgvejret udenfor dikterer brug af emballage, der kan holde vand og fugt ude.

Intet beskytter bedre end bobleplast

Nede i kælderen finder du de sidste poser af genbrugsplast frem. De er meget store. Faktisk alt for store til at sende mange af varerne i. Skal du klippe dem op, eller bare folde dem mange gange? Den sidste løsning er ikke den kønneste, men muligvis den sikreste. Har du nogle andre poser – fx af bioplast? Du leder, men nej, det har du ikke. Er der tilstrækkeligt med beskyttende emballage som bobleplast, som kan klippes til i størrelsen? Ja, det er der. Den må så med op i pakkeafdelingen – og så må du bruge tiden, det tager, på at klippe bobleplasten til, så varen når sikkert frem.