Spring til indhold

Regler for Inergen

Her i landet har vi mange regler for, hvordan vi må bygge. Arkitekterne har deres egen håndbog – den kaldes for bygningsreglementet – hvor de kan finde oplysninger om, hvordan forskellige bygninger skal bygges. Reglerne, de skal følge, er ikke altid helt nemme at forstå. Det er sådan noget med byggeteknik. Hvor mange lag skal et gulv bestå af mv. Men håndbogen fortæller også om sikkerhedsregler, der skal følges. Og her kan det godt være, at der kommer ændringer i den nærmeste fremtid. Vi ved jo, at vi ikke er gode nok til at bygge, så bygningerne kan beskytte os imod klimaforandringerne og vejrforholdene.

Skærpede krav grundet global opvarming

Så der vil sikkert komme nye og skærpede regler for, hvordan vi sikrer vores bygninger imod oversvømmelser og brande. Det skulle ikke undre mig, hvis vi kommer til at skulle etablere særlige rumslukningsanlæg i private boliger. Vi har jo efterhånden alle sammen fået etableret et rum, som vi anvender som hjemmekontor. Og konterer er som regel fyldt med stabler af papir – enten til printeren eller til de forskellige sager, som vi arbejder på. Papir er meget brandfarligt. Vi ved at det kan antænde sig selv. Så det skal vi undgå. Helst. Med den ekstreme varme, som vi oplever, så kan det alligevel godt ske, hvis vi fx har en bunke sagsmapper liggende i en vindueskarm, som rammes af solens stråler.

Inergen er en luftart til brandslukning

Om bygningsreglementet vil anbefale, at vi bruger Inergen til brandslukning ved jeg ikke. Håndbogen må sikkert ikke anbefale særlige produkter. Men jeg ved, at brandslukning med Inergen er meget effektivt og at den kan forhindre, at du finder en sodet sagsmappe. Inergen – se her – fungerer nemlig lige med det samme, ved at kvæle en brand i udbrud. Så det vil været et produkt, jeg selv ville anvende, hvis jeg skal etablere et rumslukningsanlæg der i mit hjemmekontor. Og ja, det er et ansvar, jeg gerne tager på mig – altså det her med at få en specialist ud, som skal tjekke at mit rumslukningsanlæg fungerer, som det skal. Vil du også ikke hellere være på den sikre side, så du ikke skal gå og være bekymret på en rigtig hed og dejlig sommerdag, hvor du hellere vil på stranden med familien? Ja, sådan har jeg det i hvert fald.

Inergen er helt ufarlig for mennesker

Hvorfor taler jeg for brandslukning med Inergen? Det er fordi Inergen er en ufarlig – for mennesker – luftart, som kan kvæle ild i udvikling ret hurtigt. Hvad betyder det i praksis? Ja, det betyder fx, at hvis der bryder brand ud i mit hjemmekontor, så vil der ikke ske noget med hæve-sænkebordet. Min desktop vil heller ikke komme til skade. Måske vil der komme lidt aske på printeren, fordi jeg har efterladt papir i den. Men der vil ikke ske skader på møbler, hylder, skabe mv i rummet. Og det er jo ikke helt billigt at købe nye møbler til et hjemmekontor. Så derfor anbefaler jeg personligt brandslukning med Inergen. Der er sådan set ikke andre grunde til det. Men jeg synes det er tilstrækkeligt gode grunde. Så måske skulle du også overveje at etablere rumslukningsanlæg i dine rum. Men lad os nu lige først se, hvilke ændringer, der kommer i bygningsreglementets næste udgave.